Betingelser for optagelse i Børnehuset Friheden

For at skabe det bedst mulige miljø for børn og voksne i Børnehuset Friheden, skal I være indforståede med følgende betingelser:

Når I bliver forældre i Friheden, bliver I samtidig rollemodeller for alle Frihedens børn. Det er et ansvar, som vi forventer I tager alvorligt. Det betyder følgende:

 • Alle børn gør det så godt som de kan. Derfor skal I møde alle børn positivt.
 • Børn gør det, de voksne gør. Derfor skal I tale pænt om og til alle børn og voksne.
 • Børn skal drage omsorg og vise empati overfor andre. Derfor skal I involvere jer, hvis I ser et barn, som er ked af det eller børn som skændes. Personalet er altid klar til at hjælpe eller overtage, bare I viser børnene interesse.

Som forældre i Friheden har I stor indflydelse på, hvor meget tid personalet har til jeres barn. Det betyder følgende:

 • Friheden er også en arbejdsplads, hvor personalet skal afspadsere og holde ferie. Vi ønsker at have mest muligt personale på arbejde de dage, hvor der er flest børn. For at kunne planlægge det, skal I give os besked, når jeres barn holder fri.
 • Før skolernes ferieperioder (vinterferie uge 7, de 3 dage før påske, dagen efter kr. himmelfartsdag, sommerferien, efterårsferien uge 42 og juleferien) beder vi om børnenes mødetider. Vi vil nemlig gerne kunne tilrettelægge nogle gode dage for børnene og samtidig lade dele af personalet holde ferie med deres egne skolebørn. Vi hænger skemaet med mødetiderne på tavlen i alrummet og I bedes udfylde det hurtigst muligt.
 • I Friheden skal børnene opleve nærværende voksne, som kan fordybe sig i aktiviteter. Det kan vi kun, hvis vi ikke skal bruge tid på for mange praktiske ting. I skal skrive navn på jeres barns madkasse, rydde op på barnets plads og sørge for ekstra tøj og bleer. I skal medbringe tøj, som passer til flere timers leg ude i alt slags vejr og selv lede efter sutsko m.m. Hvis I gør det, skal personalet ikke bruge tid på at rydde op, finde tøj og lede efter den rigtige madpakke, men kan i stedet blive sammen med børnegruppen. Det er en god idé at inddrage jeres barn i de praktiske opgaver, når I kommer og går – det fremme selvhjulpenhed.

Børnene skal have det godt, mens de er I Friheden. Selv om I ikke er her selv, kan I medvirke til barnets trivsel ved at være opmærksom på følgende:

 • Børnene bruger meget energi i løbet af dagen. Derfor skal I sørge for en madpakke med rigeligt og sund mad.
 • Børnene trives bedst med at vide hvem der henter dem. Husk at give besked, hvis barnet hentes af andre end jer selv.
 • For at kunne drage særlig omsorg for jeres barn i en krisesituation, skal I informere os om begivenheder, som I vurderer, kan have indflydelse på barnets trivsel.
 • Børnene skal have overskud til at være ”på arbejde” i Friheden. Derfor skal I give jeres barn ferie, fridage og lade dem blive hjemme, når de er syge. Barnet må først komme i Friheden, når det ikke længere kan smitte og er friskt nok til at klare en almindelig hverdag. Hvis I er i tvivl, er barnet nok stadig for syg.
 • Børnenes trives bedst, når de er sammen med glade voksne. Derfor er personalets arbejdsglæde vigtig for børnene. Arbejdsglæden øges hvis I som forældre er interesseret I Frihedens hverdag. Derfor skal I læse opslag, Fritidende og så vidt det er muligt, møde op til forældrearrangementer.

Praktiske betingelser:

 • I skal forvente at skulle bruge de første dage i Friheden sammen med jeres barn. Resten af barnets første uge skal I være fleksible i forhold til afhentningstidspunkt, så vi sammen kan sikre at børnene får den bedste start på børnehavelivet.
 • Barnets plads kan opsiges med 2 måneders varsel d. 1. i måneden.
 • I accepterer vores privatlivspolitik, som kan læses på vores hjemmeside.